TING-TING FOUNDATION TERBAIK DARI MEWANGI SKINCARE

Hi semua, nampak title pun dah tahu apa yang saya akan kongsikan pada hari ini kan hehee… Siapa yang suka guna foundation? lebih-lebih lagi foundation yang boleh membantu untuk merawat kulit wajah? Saya percaya semua yang bergelar wanita confirm suka:)

Ok.. Khas untuk anda yang malas nak pakai macam-macam jenis di muka seperti saya ­čÖé

  • Ting -ting foundation adalah sejenis foundation sejuk yang fungsinya seperti serum, treatment kulit, membunuh bakteria jadinya jerawat dan jeragat serta melindungi kulit kita dari cahaya matahari.
  • Argan oil yang terkandung di dalam ting-ting foundation berfungsi untuk melembapkan  kulit juga awet muda. Begitu juga dengan Avacado Oil, berfungsi sebagai pelembap, menjadikan kulit tidak kering malah sentiasa segar, sejuk dan tegang.
  • Ting-ting foundation rahsia alam semulajadi untuk wanita moden, yang boleh mengelakkan kimia  dalam bahan make up, habuk udara kotor dari memasuki pori-pori yang mana boleh menyebabkan whiteheads, blackheads dan berminyak di zon T.
  • Ting-ting foundation ini mampu memberi oksigen pada kulit kita supaya kulit tidak akan merasa gatal, merah dan menjadi radang atau mengelupas.

Saya  sebagai pengguna dan pengedar sah mewangi skincare, telah merasai tindakbalas ting-ting foundation ini, antaranya bila kita apply di muka, ianya sangat ringan dan semakin lama kulit kita akan kelihatan glowing dan tekstur kulit kita kelihatan cantik:)

Kepada yang masih tercari-cari foundation ataupun prodak penjagaan wajah, Yang mengalami masalah kulit wajah, jangan segan hubungi saya di 0109555229. Saya akan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda.

Sekian dulu perkongsian saya untuk kali ini, moga memberi manfaat kepada pengunjung setia my entri dan tidak lupa juga kepada semua customer yang sangat setia dengan prodak mewangi:)

PETUA HILANGKAN JERAWAT YANG BERKESAN

Hi selamat berhujung minggu. Inilah peluang untuk bersama dengan keluarga tercintakan.. Atau peluang untuk melakukan aktiviti bersama rakan-rakan. Hari ini saya akan berkongsi mengenai petua untuk kecut dan hilangkan jerawat dengan berkesan.

Jerawat memang satu masalah kerana ia boleh menimbulkan rasa kurang keyakinan diri dan malu berhadapan dengan orang ramai. PERINGATAN, jangan sekali-kali suka memicit jerawat ya, kerana tabiat ini lagi memburukkan keadaan kulit muka , jerawat akan bertambah. Beberapa petua yang saya akan kongsikan yang mana mampu merawat dan menghilangkan jerawat dan paling best, ianya adalah bahan yang berasaskan sumber alam semula jadi.

PES SERBUK KUNYIT – Titiskan sedikit air pada serbuk kunyit dan sapu pada jerawat beberapa minit. Lakukan sehingga hilang jerawat.

JUS DAUN PUDINA – Blend daun pudina bersama sedikit air, tapis airnya dan sapu pada seluruh muka. Lakukan sebelum tidur dan biarkan semalaman.

JUS BUAH LEMON – Perah jus lemon dan dengan menggunakan bebola kapas , tekap pada jerawat selama 20 minit dan bilas. Lakukan dua tiga kali sehari untuk kesan yang cepat.

BAWANG PUTIH – potong bawang putih kepada dua dan tekap pada jerawat sehingga terasa jus bawang putih melekat pada jerawat. Jus ini mengandungi sulfur yang mampu merawat jerawat dengan cepat.

UBAT GIGI – Sebelum masuk tidur, sapu ubat gigi pada jerawat dan biarkan semalaman.

WAP PANAS – Letak air panas dalam besen dan lalukan bahagian jerawat pada wap panas. Bukan sahaja menghilangkan jerawat malah menjadikan kulit muka bertambah seri.

PEK AIS –┬á Letak ais pada jerawat. Ia akan membantu mengecut dan mengecilkan jerawat.

PES SERBUK KAYU MANIS – Letak sesudu madu atau jus lemon pada dua sudu serbuk kayu manis dan sapu pada jerawat. Sebaiknya guna pes serbuk kayu manis ini sebelum masuk tidur.

KULIT BUAH OREN┬á – Blend kulit oren bersama air. Ambil pes oren dan sapu pada kawasan yang berjerawat.

MADU – Ambil sedikit madu menggunakan bebola kapas dan tekap pada jerawat

JUS TIMUN – Hiris timun dan rendam dalam air selama sejam. Kemudian minum airnya.

Petua hilangkan jerawat ini boleh digunakan untuk pelbagai peringkat umur, kerana ianya hanya menggunakan bahan semulajadi. Walau apapun pastikan muka dicuci dengan bersih sebelum masuk tidur supaya jerawat tidak  cepat timbul.

Ini kerana mekap, minyak dan debu yang melekat sepanjang hari jika tidak dibersihkan menambah risiko untuk mendapat jerawat dengan mudah.

Walaumacamanapun, adakah kita mempunyai masa untuk melakukan petua-petua di atas, mungkin untuk permulaan, ya tetapi selepas beberapa waktu, masihkah kita maintain mengamalkan petua-petua tersebut. Memang payahkan.. TETAPI saya ada jalan penyelesaiannya, jangan risau, MEWANGI SKINCARE kan ada..

Prodak mewangi adalah prodak yang berasaskan 100%  sumber bahan semulajadi dan paling menarik, antara bahan yang terkandung di dalam prodak mewangi ialah madu dan kayu manis. Seperti mana yang kita tahu minyak kayu manis, salah satu fungsinya adalah mengecutkan jerawat dengan berkesan dan madu pula, berupaya melembapkan kulit kita yang kering.

So.. jangan tunggu lama-lama ya, hubungi saya di talian 0109555229. Terima kasih kerana sudi melawat dan membaca entri saya, semoga kita bertemu lagi di entri saya yang seterusnya ­čÖé

MANFAAT DAN KELEBIHAN MEWANGI KRIM SIANG

Hi selamat pagi semua, ok hari ini saya ingin kongsikan apa manfaat dan kelebihan yang terdapat dalam mewangi krim siang.

BAHAN-BAHAN:

  • 7 Pati bunga
  • Serbuk mutiara
  • Tea Tree oil
  • Vitamin A, E, C
  • Glutha A.H.A
  • Niacinamide
  • Hyaluronic Acid
  • Argan Oil

PERLU TAHU!!! Kita sebagai pengguna perlu tahu semua ini sekiranya kita ingin mencuba apa-apa jenis prodak.

  • Krim siang ini boleh menaikkan seri muka
  • kita selamat dan suci
  • Buatan Bumiputera
  • Ada kelulusan KKM
  • Ada logo HALAL (Mesra solat dan mesra wuduk)
  • Selain itu, krim siang ini adalah bersifat waterbase. Tidak berminyak dan tidak melekit

Krim siang ini senang tanggal dan senang untuk dipakai. Sapu-sapu saja di muka, dap-dap dah siap. Senangkan.. Sangat simple untuk mereka dan anda yang tidak suka berbedak, tampal tebal-tebal bedak di muka dan tidak suka tutup cela masalah kulit seperti jeragat, tompok-tompok hitam dan sebenarnya  sangat baik untuk yang berjerawat. Nak tahu kenapa? Kerana krim siang ini tidak menyumbat liang-liang pori kulit anda malah dapat merawat masalah kulit anda seperti jeragat, tomopk-tompok hitam, jerawat, whiteheads, balackheads dan sebagainya.

Mewangi krim siang ini bukan hanya untuk muka sahaja tetapi boleh digunakan untuk seluruh badan. Ada SPF 60, mewangi krim ini juga berupaya untuk sekatakan tona kulit, mencerah, melembut, menaikkan aura dan seri wajah.

CARA PENGGUNAAN:

Sapu dan ratakan di seluruh muka dan badan. Disyorkan dipakai selepas mandi atau selepas cuci muka. Bagi yang muslim pakai setiap kali selepas solat. Kalau tidak pakai untuk satu badan pun ok, supaya lambat habis hehe..

Untuk itu, sampai di sini sahaja perkongsian saya mengenai mewangi krim siang. Kalau ada yang berminat, mahu cuba prodak mewangi ini, jangan segan untuk hubungi saya atau whatsapp di 0109555229 (nyna)

TESTIMONI PENGGUNA PRODAK PESONA RATU DAN PESONA AYU

Hi semua, selamat pagi dan selamat berkerja.. Jika ada mengalami masalah kulit muka berminyak, berjerawat, jeragat tebal, whiteheads, blackheads, kulit kusam, kulit kering dan sudah puas mencuba pelbagai prodak penjagaan kulit muka tetapi malangnya  tiada satu pun yang boleh membantu untuk mengatasi masalah kulit anda, itu mungkin anda boleh mencuba dan mempertimbangkan untuk mengamalkan prodak PESONA atau prodak MEWANGI.

Hari ini saya akan kongsi dengan anda semua mengenai testimoni pengguna PESONA skincare. Seperti mana yang saya telah kongsi sebelum ini, prodak pesona set 2 in 1, terdiri daripada sabun dan juga krim siang dan malam dan prodak pesona ini dikhususkan  untuk rawatan pemulihan bagi kulit yang tersalah pakai prodak chemical. Sekiranya diamalkan berterusan, kulit akan anjal, cerah, berseri dan bercahaya.

Ini tidak bermaksud, anda yang tidak mengalami masalah kulit tidak boleh memakai prodak pesona ini, sebenarnya boleh dan sangat digalakkan juga. Kerana prodak pesona ini tidak mengandungi bahan kimia dan 100% menggunakan bahan semulajadi.

Ikuti beberapa testimoni ini bagi meyakinkan lagi kepada anda untuk mencuba dan pastinya, lepas cuba tidak akan cari prodak lain lagi.. hehee

Untuk itu, sampai di sini perkongsian saya pada hari ini, kiranya prodak ini membantu anda yang telah mengamalkannya, teruskan dan yang belum pernah mencuba, hubungi saya terus di 0109555229. Saya akan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda.

Terima kasih juga kepada anda yang sudi melawat dan membaca entri saya:)

TESTIMONI SAYA SEBAGAI PENGGUNA PRODAK MEWANGI

Hi semua, selamat pagi dan selamat berkerja kepada kita semua. Sebelum tu mulakan hari anda dengan satu senyuman yang┬á indah ­čÖé

Saya mengenali dan mula memakai mewangi skincare pada 02.07.2018 dengan harapan muka saya akan pulih normal seperti dulu. Ikuti kisah saya sampai habis ya:)

Setiap wanita semestinya inginkan kulit yang cantik kan, saya satu daripada anda. Sebelum saya mengenali prodak mewangi, saya tidak tahu berapa banyak sudah prodak yang saya gunakan.. Haa bayangkan sehingga saya pun tidak ingat, banyak sangat tu!!

Pada masa lalu, saya tidak begitu ada pengetahuan mengenai prodak yang merbahaya dan memudaratkan struktur kulit sehingga mengakibatkan muka kita rosak, yang saya tahu pada masa itu ialah ingin cantik, walaupun pada masa itu, kulit saya tidaklah seteruk manapun, tetapi keinginan untuk mencuba prodak-prodak yang berlambak di luar sana  membuatkan saya terus membeli dan membeli tanpa menitik beratkan bahan-bahan yang terkandung didalam setiap prodak tersebut.

Paling parah lagi bilamana saya sendiri tidak menyedari yang jeragat di kedua belah pipi  saya semakin membesar, saya ingatkan itu adalah proses pembaik pulihan muka saya. Sehinggalah kawan saya menegur saya bahawa jeragat saya semakin terang dan semakin melarat ke seluruh muka saya.

pada masa itu saya sangat tertekan, malu keluar rumah apatah lagi melihat cermin membuatkan saya betul-betul down. Segala masalah kulit ada pada wajah saya ketika itu. Jeragat tebal,jerawat kecil dan besar, kulit kering, blackheads, whiteheads, pori-pori besar. Inilah akibat yang saya kena tanggung sendiri.

Satu hari, sedang saya melihat FB,saya ternampak skincare berwarna pink, dan saya tergerak hati dan teringin membaca info prodak mewangi ini. Bukan dalam masa yang sama saya terbuka hati untuk mencuba dan membeli prodak mewangi ini, tetapi saya mengambil dalam seminggu barulah membuat tempahan melalui HQ. Bukan kerana saya melengah-lengahkan masa, cuma saya ada perasaan fobia  terhadap mana-mana prodak online berikutan dengan kulit muka saya yang rosak.

Saya mula memakai prodak mewangi pada 02.07.2018 dan sehingga kini sudah 3 bulan lebih saya menggunakan prodak mewangi. Saya sangat bersyukur kerana prodak mewangi ini memberikan saya keyakinan semula pada diri saya . Boleh saya katakan adanya perubahan pada kulit wajah saya. Saya sangat pasti bahawa segala masalah kulit saya dapat diatasi oleh mewangi skincare dengan syarat, sentiasa rajin konsisten dan setakat ini saya tidak pernah skip walau sekalipun ­čÖé

Saya semakin suka dengan prodak mewangi ini kerana tidak perlu terlalu banyak benda yang saya apply di muka. Selepas cuci muka dengan cleanser, scrub dan cream. Waktu malam pula hanya pakai cream malam, siap. Tidak perlu banyak benda  kerana setiap prodak mewangi ini, sudah memadai dan mencukupi untuk merawat dan membaik pulih kulit muka.

Setakat ini, dalam penggunaan 3 bulan lebih prodak mewangi, muka saya belum boleh dikatakan sangat halus mulus tetapi saya berpuas hati kerana seperti yang kita sedia maklum, bahan-bahan yang asli atau semulajadi ini, dia tidak menjanjikan perubahan yang sangat cepat dan ketara, ianya mengambil beberapa waktu untuk baik pulih bergantung dengan keadaan kulit masing-masing.

kepada anda yang mengalami kulit wajah sama seperti saya, jangan malu bertanya kerana pasti ada jalan penyelesaiannya. Prodak mewangi adalah prodak yang berasaskan bahan -bahan 100% semulajadi.

Sampai sini sahaja kisah saya, sebarang komen atau sharing just komen di ruangan komen ya. Untuk info lanjut mengenai produk mewangi, hubungi saya di 0109555229. Saya akan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda dan terima kasih juga kerana sudi melawat dan membaca entri saya , sehingga kita bertemu lagi di entri saya yang seterusnya ­čÖé

 

PENGEDAR DAN EJEN AKTIF MEWANGI DI KAWASAN PENAMPANG, KOTA KINABALU, RANAU,SABAH, SEMENANJUNG MALAYSIA

Hi semua, selamat berhujung minggu… Harap cuaca di pagi ini sangat baik hinggalah ke petang, supaya aktiviti yang dirancang bersama keluarga terlaksana dan berjalan dengan lancar.

Bulan ini, sudah masuk 3 bulan saya  bersama dengan MEWANGI dan banyak benda sebenarnya yang saya perolehi daripada mentor saya iaitu Tuan Nizam dan isteri iaitu kak ayu (Founder Mewangi). Walaupun kami belum pernah berjumpa namun ikatan sebagai team MEWANGI sangat dirasai, dan saya boleh katakan mereka sangat humble.

Kenapa saya memilih prodak  MEWANGI? Di sini saya akan bercerita sedikit mengenai latar belakang my skin. Saya seorang yang boleh dikatakan obses teringin kulit yang cantik. Faham-fahamlah kalau sudah obseskan.. Walaupun muka sebenarnya sudah kelihatan elok tetapi bila nampak produk yang boleh membuatkan kita lagi flawless.. Haaa mulalah membeli dan terus membeli.

Semasa dulu, saya kurang mengambil tahu mengenai prodak yang boleh membahayakan atau memudaratkan kulit wajah saya, yang saya tahu kulit cantik dan putih, sehinggalah satu waktu kulit saya sudah rosak. Jeragat sana sini, jerawat kecil, besar semua ada, whiteheads dan blackheads tumbuh silih berganti. Masa itu hanya Tuhan yang tahu.. betapa menyesalnya saya.

Satu waktu saya terpandang sekali imbas pakaging berwarna pink lalu di wall Fb saya, saya mulalah ingin mengetahui mengenai info prodak Mewangi ni dan ianya menarik. Tanpa berlengah saya langsung order prodak mewangi dari HQ dan my order sampai di tangan saya pada 02.07.2018.

Ternyata saya tidak salah memilih prodak mewangi, dalam seminggu saya menggunakannya, perubahan yang ketara adalah kulit lembut . Dalam sekitar  masuk  sebulan, jerawat mengecut, whiteheads, blackheads semakin berkurangan dan masuk bulan ke 2, jeragat degil yang menempek di kedua belah pipi saya pudar. Saya sangatlah gembira dan bersyukur.

Proses pembaik pulihan kulit kita adalah berbeza-beza, ada yang cepat dan ada juga yang lambat. Namun bagi saya, yang penting kita kena konsisten dengan prodak tu dan yang paling penting juga prodak mewangi menggunakan 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia.

Oleh kerana adanya perubahan yang ketara pada kulit wajah saya, tanpa berfikir panjang, saya sertai MEWANGI dengan menjadi ejen yang sah. Kami sebagai satu team mewangi punya satu tujuan iaitu mahu membantu anda untuk memiliki kulit yang putih, anjal, gebu, cantik dan menawan. Kami mahu membantu untuk memulihkan kembali kulit wajah yang telah rosak kembali normal dan bersih.

Sebarang pertanyaan mengenai MEWANGI prodak, saya nyna merupakan pengedar dan ejen sah MEWANGI yang aktif di kawasan penampang, kota kinabalu, ranau, sabah dan seluruh semananjung malaysia. Untuk itu sampai di sini sahaja Pengenalan saya dan jangan lupa ikuti saya di dalam entri saya yang seterusnya nanti mengenai testimoni saya sendiri dan macamna teruknya muka saya sebelum menggunakan prodak mewangi.

Anda boleh call or whatsapp saya┬á terus di 0109555229 ­čÖé