MANFAAT 7 BUNGA YANG TERDAPAT DI DALAM PRODUK MEWANGI

Hi semua,.. Mulakan pagi anda dengan senyuman :)Macamana dengan entri saya sebelum ini. Ada baca ke tak? Heheee.. Siapa sini yang suka dengan bunga-bungaan ? Fresh pla tu.. Satu-satunya produk yang mempunyai gabungan 7 bunga yang berbeza dan fungsi juga berbeza iaitu produk MEWANGI 🙂

Jom kita baca sampai habis kerana masih ramai lagi yang belum tahu mengenai manfaat 7 bunga yang ada di dalam produk MEWANGI

  1. JASMIN – Bunga jasmin yang juga dikenali sebagai bunga melur sangat berkesan dalam meredakan tekanan dalam badan kerana ia terkenal sebagai anti-depression. Ia juga dapat mengurangkan rasa sakit pada sendi dan melegakan masalah pada sistem saraf. Pendek kata, bunga jasmin mampu meningkatkan kesihatan emosi anda.
  2. YLANG YLANG -Dikenali sebagai bunga kenanga, Ia mampu mengatur aliran kalenjar dalam sistem saraf yang boleh menghilangkan rasa stress, panik, gelisah dan marah. Selain itu ia membantu membaikpulih dan mencegah masalah demam malaria,asma,sesak nafas,kudis,gigitan serangga, sakit kepala, masalah keputihan dan mengatasi masalah bau badan. Ia juga selalu digunakan sebagai bahan jamu untuk wanita yang baru bersalin.
  3. PEPPERMINT – Terkenal dengan sifatnya yang menyegarkan pernafasan dan bau mulut. Sebenarnya, selain itu, ia juga gunakan sebagai salah satu bahan untuk ubat selesma kerana khasiatnya yang menyegarkan mampu merawat masalah hidung. Peppermint juga berfungsi mematikan bakteria dan kuman, meredakan sakit kepala,asma,senggugut dan mengatur pendarahan haid. Kandungan mineralnya yang tinggi pula membantu mengawal pergerakkan jantung dan tekanan darah.
  4. GERANIUM – Bunga ini terkenal dengan potensinya yang boleh merawat HIV,AIDS,kanser,radang sel otak dan sistem saraf yang bermasalah. Ia membantu mempercepatkan proses detox dalam badan yang membuatkan luka sembuh dengan pantas. Ia juga boleh membantu mencegah dari digigit nyamuk, menjaga imunisasi badan dan pengaliran sel darah. Fungsinya yang kaya dengan anti-bakteria dan anti-septik mampu menghalang serangan bakteria pada luka dan menghalang jangkitan kuman.
  5. ROSEMARY – Kehebatannya dalam perubatan ialah merawat kanser,senguggut,peredaran darah, hipertensi, memperbaiki sel otak dan sendi. Rosemary juga digunakan untuk meghilangkan masalah gatal dan kelemumur pada kulit kepala di samping menggalakkan lagi proses pertumbuhan rambut supaya menjadi lebih lebat dan sihat. Ia juga baik untuk merawat masalah kulit berminyak, berjerawat dan berjeragat.
  6. ROS– Bunga ros memang antara bunga yang dikenali ramai yang tahu tentang khasiatnya dlaam perubatan. Antarannya ialah baik untuk melancarkan tekanan dan pengaliran darah seperti sengugut dan sakit kepala, masalah pencernaan, masalah bau mulut, melegakan stress dan sangat bagus digunakan untuk merawat masalah kulit.
  7. LAVENDER – Lavender antara bunga yang selalu menjadi pilihan utama sebagai penyegar udara kerana aromanya yang lembut dan segar. Masalah seperti insomnia, gigitan nyamuk,lelah, bau mulut, sistem saraf, jerawat, otot dan sendi boleh dirawat menggunakan bunga ini. Ia juga terkenal sebagai anti-stress kerana kemampuannya sebagai penenang fikiran yang menjadikan kesihatan emosi lebih stabil.

Hebatkan ketujuh-tujuh bunga ini? Sebab itulah pengasas prodak mewangi (kak ayu) pilih bunga-bunga ini sebagai bahan-bahan asas prodak mewangi. Wajib tahu, prodak mewangi adalah prodak penjagaan wajah dan badan sekali penaik seri yang selamat dan suci, halal, ada KKM,tiada bahan kimia,tiada mercury,tiada hydroqinon. Digunakan tanpa was-was.

Saya adalah pengguna prodak mewangi dan kebanyakan pengguna yang konsisten memberikan feedback yang memuaskan. Untuk info lebih lanjut mengenai prodak mewangi, hubungi saya di talian 010-9555229. Terima kasih kepada yang membaca dan melawat entri saya . Sekian 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge