KULIT MUKA JADI LEBIH SIHAT, JERAWAT HILANG DAN MASALAH USUS HILANG SELEPAS AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE

Hi semua, rasanya lama tidak update my entry kan.. Harap anda semua dalam keadaan yang sihat di samping menjalankan kerja seharian. Hari ini saya ingin kongsikan satu testimoni yang mana selepas amalkan suplemen shaklee, kulit muka jadi lebih sihat, jerawat hilang dan masalah usus juga hilang. Baca sampai habis ya 🙂

Assalamualaikum W.B.T.

Saya Siti Suhaida Binti Ismail, berusia 27 tahun dan berasal dari Negeri Cik Wan Kembang. Saya bekerja sebagai Retail Executive di sebuah syarikat swasta.

Masa belajar dulu kulit saya tiada masalah tetapi berkulit gelap, cemburu melihat model iklan di televisyen yang memakai produk kulit putih seawal 3 hari, saya terus teruja. Saya tekad membeli dan mencubanya. Memang benar kesannya sangat cepat, Muka menjadi licin dan menipis, kulit saya tidak tahan panas. Tetapi apabila saya berhenti memakai produk tersebut akibat kekurangan wang, muka saya menjadi semakin teruk, jerawat besar-besar tumbuh silih berganti menyebabkan saya menjadi semakin stress.

Saya juga mempunyai masalah sistem penghadaman yang kurang baik. mungkin kerana tidak menjaga pemakanan seharian saya yang kebanyakkannya tidak sihat. Jadual makan saya memang tidak teratur dan saya suka minuman berkafein sebagai usaha untuk saya stay up belajar pada waktu malam.

Saya pengemar tegar Nescafe dan kadang-kadang satu sachet tidak cukup kuat bagi saya. Kehidupan sebagai pelajar saya anggap normal jika makan maggie dan Nescafe, akibat terlalu sibuk dengan belajar saya biarkan sahaja masalah itu sampailah satu ketika saya disyaki mengalami masalah dalam usus kerana berlaku pendarahan ketika membuang tetapi tidak sakit.

Perut saya menjadi sangat sensitive dengan makanan yang saya makan, saya tidak boleh makan pedas walaupun sedikit dan sembelit teruk. Mungkin terlalu stress dengan keadaan diri, hormone saya menjadi tak stabil, jerawat semakin naik penuh dimuka dan period saya menjadi tak stabil.

Saya mula ikhtiar ingin mencuba Shaklee dengan mengambil ESP dan Vitamin C secara konsisten namun jerawat masih tidak berhenti naik dan mula menambah B-Complex, Gla dan Alfalfa untuk menstabilkan hormone dan merawat masalah jerawat saya.

Alhamdulillah masalah jerawat saya dah berkurang, period dah okay dan sekarang saya langsung tiada masalah usus lagi.

Bagi adik-adik di luar sana, saya sarankan tidak mudah terpengaruh dengan iklan-iklan ditelevisyen kerana tiada produk yang mampu memberi kesan seawal 3 hari melainkan produk tersebut mempunyai kandungan bahan kimia yang tinggi.

Bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat yang serius, rawatlah dari dalaman dahulu dan cari skincare yang berasaskan dari bahan semulajadi. Inilah Shaklee Effect saya

untuk info lanjut mengenai produk shaklee, hanya cari saya di talian 010-9555229 ya 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge