SUPPLEMEN SHAKLEE BANTU TURUNKAN PARAS KOLESTEROL

Hi semua, selamat pagi…diharap semuanya dalam keadaan yang sihat. Pagi ini saya ingin kongsikan kepada anda mengenai testimoni seorang yang mengalami tahap paras kolesterolnya tinggi dan bagaimana kolesterol itu akhirnya pergi main jauh-jauh dalam hidupnya. Ikuti cerita ini dan baca sampai habis ya 🙂

Cinta pertama saya dengan Shaklee bermula dengan set kolesterol. Saya dikesan mempunyai paras kolesterol yang tinggi sejak sebelum berkahwin. Doktor menasihatkan saya untuk jaga pemakanan.

Apabila telah melahirkan anak, paras kolesterol jahat saya makin tinggi dan saya mula rasa selalu letih, sakit kepala, migrin teruk dulu, sampai tahap kena duduk dalam bilik gelap tanpa cahaya dan bunyi, juga jantung saya selalu berdebar-debar.

Membaca maklumat bahawa bahayanya kolesterol tinggi ni hingga boleh membawa kepada masalah jantung, strok buatkan saya tak senang duduk.

Saya mula risau. Saya pergi buat pemeriksaan dan doktor menyuruh saya makan ubat kolesterol dan meminta saya makan selama setahun untuk dipantau. Saya enggan bergantung pada ubat sintetik. Saya mencari altenatif dan bila pergi farmasi saya dicadangkan dengan suplemen semulajadi Shaklee.

Ye, saya memilih set kolesterol Shaklee. Lecithin + Alfalfa paling saya konsisten sehingga beberapa bulan sahaja dan menampakkan penurunan. Kemudian saya tambah dengan omega dan phytocol. Alhamdulillah kolesterol turun, kesihatan betambah baik. Saya merasa lebih sihat dan bertenaga. Syukur alhamdulillah.

Inilah salah satu testimoni daripada beribu-ribu pengguna Shaklee. Memang mengerunkan apabila adanya kolesterol jahat di dalam tubuh badan kita. Kerana itu pola cara pemakanan kita adalah sangat perlu dititik beratkan dan penting. Dengan kata lain, lebih baik mencegah daripada merawat.

Sekian saja untuk entri kali ini, sehingga kita bertemua lagi dientri saya akan datang dan sekiranya ada sebarang pertanyaan berkaitan produk Shaklee, jangan segan hubungi saya di talian 010-9555229, saya akan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge