MENGURANGKAN PARAS GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX

Hi selamat siang semuanya.. Info tentang cuaca, Cuaca panas yang melanda negara kita ditahap yang boleh dikatakan membimbangkan, dan disarankan jangan berada terlalu lama di bawa sinaran matahari terik kerana dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan.

Bercakap tentang isu kesihatan, zaman ini penyakit ada bermacam-macam jenis. Dan penyakit baru muncul atau juga lebih dikenali sebagai penyakit moden sudah tidak mengira had umur seseorang itu. Banyak faktor yang menyebabkan, kenapa ianya berlaku sedemikian, salah satunya adalah faktor pemakanan kita.

Pemakanan seharian kita sangatlah penting bagi menjaga tubuh yang Tuhan telah anugerahkan kepada kita. Namun kepelbagaian makanan zaman kini juga semakin moden dengan melakukan proses penyuntikan,penyemburan racun serangga, penggunaa bahan terlarang yang tinggi dan sebagainya.

Diakui makanan-makanan yang lazat @ berkolestrol tinggi, sangatlah mempengaruhi selera makan kita sehingga kita lupa, apakah itu baik  untuk tahap kesihatan kita ataupun tidak. Namun siapalah kita untuk tidak menidakan, sekiranya makanan sudah ada di depan mata kan.. Lazat pula tu..kalau saya pun terus makan..Heheee

Berikut adalah antara contoh makanan yang sesuai bagi menurunkan paras gula dalam darah :

  • SUSU – Kombinasi vitamin D dan kalsium sangat bagus untuk kurangkan paras gula dalam darah
  • SALMON -Salmon kaya dengan asid lemak omega 3, jenis lemak sihat ini berfungsi bagi mengurangkan risiko penyakit jantung, menurunkan berat badan, mengurangkan peradangan serta memperbaiki perkembangan insulin. Ikan salmon ini juga mempunyai vitamin D.
  • CEREAL ATAU OATMEAL – Merupakan sarapan sihat, sedap dan sangat digalakkan. Selain mengandungi serat yang tinggi, ia juga merupakan sumber tenaga.
  • BROKOLI – Kajian mendapati brokoli memiliki zat penting yang mampu memperbaiki dan mengembalikan fungsi pembuluh darah yang rosak.

VIVIX – Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular. Seperti yang kita lihat, ramuan vivix ini mampu dan terbukti dapat mengurangkan paras gula dalam darah.

Untuk lebih lanjut mengenai vivix dan produk shaklee,hubungi saya di talian 010-9555229. Sekian entri saya untuk kali ini. Terima kasih kerana sudi membaca entri saya 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge